Test: Olympus µ TOUGH-8010

Izaberite željenu stranu:

  1. Početna strana
  2. Olympus µ TOUGH-8010
  3. Upotreba
  4. Utisci

Sastavni deo svakog putovanja su fotografije. Za uobičajena putovanja danas je vrlo lako izabrati fotoaparat. Ipak, kada je reč o nešto ekstremnijim uslovima, potrebna je kvalitetnija oprema, pa tako i fotoaparat. Pogledajmo kako se Olympus µ TOUGH-8010 pokazao tokom nedelju dana skijanja na Alpima. Olympus je poznat po (dodatno) otpornim fotoaparatima dugi niz godina. Ako se fokusiramo samo na digitalnu eru, možemo da se setimo ranih µ (mju) modela koji su bili otporni na razne vremenske uslove. Kasnije se u µ seriji aparata pojavila podklasa koja je nudila uređaje koji su mogli da se potapaju i nekoliko metara ispod vode. Iako se nigde specifično ne navodi da su namenjeni i za sneg, planinu, skijanje i sve što uz to ide, Benchmark je došao na ideju da najbolji primerak µ TOUGH serije proba tokom sedmodnevnog skijanja na Alpima...

Branko Mitić


Olympus µ TOUGH-8010

Razvoj od par generacija omogućio je da Olympus sada ima nekoliko aktuelnih µ TOUGH fotoaparata, različitog cenovnog ranga i mogućnosti. Karakteristike ovih aparata se razlikuju po tome koliko mogu da odu pod vodu, sa koje visine da padnu, koji pritisak gaženja da izdrže i tako dalje.

 Iako se nigde specifično ne navodi da su namenjeni i za sneg, planinu, skijanje i sve što uz to ide, Benchmark je došao na ideju da najbolji primerak µ TOUGH serije proba tokom sedmodnevnog skijanja na Alpima. Razlog zbog kojeg, ne samo Olympus, nego i svi proizvođači slične opreme, izbegavaju da ističu ovakve uslove u prvi plan, jesu niske temperature, koje znaju da parališu elektroniku i brzo isprazne baterije. Ipak, Olympus µ TOUGH-8010 je delovao kao pravo rešenje i našao se među prvim stavkama za pakovanje.


  • Sledeća strana

Tagovi: digitalne kamere - olympus, olympus, olympus μ tough-8010

Ne propustite

Trenutno nema sadržaja.